tennis

Kuierroute

Kuierroute Zenderen/Hertme
Een kuierroute is een flinke wandeling van zo’n 25 kilometer met in de meeste gevallen een mogelijkheid om de route in te korten. Een uitgebreide toelichting en de gedetailleerde topografische kaart achterin het routeboekje wijzen u de weg.

Zenderen en Hertme vormen het decor, waarin deze kuierroute zich afspeelt. Twee Twentse dorpjes, beide geworteld in een rijke katholieke traditie. In Hertme leeft deze traditie voort in de Stephanuskerk en het openluchttheater. In Zenderen vormen het Carmelietenklooster en het Carmelietessenklooster nog een tastbaar bewijs.

Zenderen en Hertme zijn twee hechte, van oudsher agrarische gemeenschappen binnen de gemeente Borne. Tussen de beide dorpen ligt het landgoed Weleveld, genoemd naar het gelijknamige kasteel, een van de oudste van Twente. Gebouwd op een strategisch gelegen kruispunt van water- en landwegen werd het kasteel de belangrijkste machtsfactor in en om Borne.

Het huidige landschap in het gebied van deze kuierroute is sterk bepaald door de bovengenoemde historische ontwikkelingen. In het bijbehorende boekje worden deze ontwikkelingen uitvoerig beschreven en doorgetrokken naar het heden. De startpunten van deze kuierroute zijn de horecabedrijven Het Seminar in Zenderen en Jachtlust in Hertme. De route is in totaal circa 14 kilometer lang en bewegwijzerd met behulp van karakteristieke kuierroutebordjes.
Natuurlijk…. Overijssel! heeft bij deze route een aantrekkelijk overnachtingsadres gezocht.
Het arrangement bestaat steeds uit twee overnachtingen met ontbijt. Het routeboekje ligt voor u klaar.

voor meer info : zie www.natuurlijk.nl